Articles

Ajándék kismamának – ismerd meg a bevált ötleteket

Egy kismama hatalmas kihívásokkal néz szembe, amikor gyermeke végre megszületik. Érdemes a várandósság alatt megmutatni neki, hogy igenis ő is fontos, még ha közben úgy is érzi: egyébként az egész világ a baba körül forog. Ha igazán szuper és hasznos ajándék ötlet alternatívákat keresel, amik segítségével óriási örömet okozhatsz egy várandós kismamának, van egy maroknyi remek ötletünk számodra!

Ajándék kismamáknak – mit kell tudni?

Függetlenül attól, hogy csak meglátogatsz egy kismamát otthon, vagy akár valami ünnep alkalmából szeretnéd meglepni egy kedves ajándékkal, mert például születésnapja vagy névnapja van, érdemes elgondolkodni a kismamáknak dedikált ajándékok repertoárján. Nyilván nem árt, ha az ajándék kapcsolódik a címzett szükségleteihez – a legjobb, ha a kismama saját prioritásai, de akár a család vagy a kisbaba aspektusából is. Fontos megjegyezni azonban, hogy ne csak a várandósság prizmáján keresztül észleljük őt, és ne feledjük, hogy még mindig vannak hobbijai, szenvedélyei és preferenciái.

Ha jól ismered a leendő édesanyát, biztos tudod, mi az amit szeretne, mi az, ami igazán boldoggá teheti. Ennek nem kell mindig anyagi jellegűnek lennie. Néha az együtt töltött idő – egy vacsora meghívás, egy gyógyfürdőbe vagy egy SPA szalonba szóló meghívás a legjobb dolog, amit adhatsz neki. Ha azonban nincs semmi ötlet a fejedben, konzultálhatsz a kismama rokonaival – férjével, élettársával, édesanyjával vagy barátjával. Talán közösen kitaláltok egy nagyszerű ötletet, vagy készítetek számára egy szép ajándékot.

Megfontolhatsz teljesen más típusú ajándék kismamáknak teóriát is. Sokszor előfordul, hogy a várandós hölgyek kénytelenek korlátozni tevékenységüket. Így segíthetsz a házimunkában, vagy elviheted az autót az mosóba, akár segíthetsz a nap megszervezésében, főleg, ha a címzettnek már vannak gyerekei, akiket óvodába vagy tanórán kívüli foglalkozásokra kell vinni. Gyakran az ilyen támogatás a legjobb ajándék, amelyre biztosan évekig emlékezni fog.

Ajándék várandós nőknek – 8 ötlet

Függetlenül attól, hogy születésnapi ajándékról vagy csak egy várandós barátnak címzett kedves meglepetésről van szó, érdemes figyelembe venni annak a hölgynek a preferenciáit, akit szeretnénk megajándékozni. Bár nyilván kedves gesztus utalni az állapotára, emlékeznünk kell arra, hogy ő nem csak egy leendő anya, hanem egy csodaszép és fantasztikus hölgyemény is, akinek élete most átmenetileg a terhesség körül forog, de még mindig megvannak a saját preferenciái és szenvedélyei. A várandósság ideje alatt tehát nem feltétlenül csak gyermeke születésével és állapotával kapcsolatos ajándékokat lehet adni a kismamának, bár természetesen ezek is kívánatosak. Íme, néhány ajándék, amelyek tökéletesen beválhatnak kismamáknak:

  • Könyv vagy hangoskönyv – tökéletes ajándék, amely minden leendő anyának örömet okoz, aki szeret olvasni. Ez egy nagyon univerzális ajándék ötlet. Választhatsz a kicsi születéséhez, neveléséhez kapcsolódó tartalmakat, de érdekes krimik vagy társadalmi könyvek is szóba jöhetnek – attól függően, hogy az ajándékot kapó kismama milyen irodalmat preferál.
  • Terhességi párna – praktikus ajándék születésnapra vagy babaváró bulira. A terhes nők gyakran panaszkodnak hátfájásra és alvás közben fellépő kényelmetlenségre. A terhességi párna a kényelem és a nyugodt alvás helyreállításának egyik legjobb módja. Különféle formák közül választhatsz, mint például a bumeráng vagy a V-alakú puha párnák. Ráadásul mindkét vonal további gyermekkellékekkel bővíthető, gyönyörű szetteket alkotva.
  • Terhesség alatti és szülés utáni használatra szánt kozmetikumok – itt mindenképpen tapintatosnak kell lenni, és ilyen ajándékot valóban csak legközelebbi hozzátartozónak illik adni. Ilyen kozmetikumra egy hasznos példa a lanolin alapú kenőcs, amely nagyszerű a szoptatás ideje alatt, mivel védi a bőrt az irritációtól.
  • Jegyek moziba, színházba vagy koncertre – ha a terhesség jól halad, a tökéletes ajándék az együtt töltött idő. Az újdonsült anyának a baba születése után sokkal kevesebb lehetősége lesz ilyen helyekre járni, így még inkább megéri ilyen ajándékot választani számára.
  • Terhességi napló – sok terhes nő szívesen vezeti feljegyzéseit egy naplóban, amely kiváló emlék lesz az várandósság hónapjaira, és egy nap egy felnőtt gyermek számára is igazi élmény lesz.
  • Croissant utazópárna – a párna megfelelően kialakított profilja hatékonyan támogatja a nyakat, csökkenti a fáradtságot, ami igazán jól jön egy kismama mindennapjaiban.
  • Előfizetés egy streaming platformra – ez egy nagyszerű ötlet, különösen azoknak a nőknek, akiknek korlátozniuk kell tevékenységüket és sokat kell pihenniük a terhesség alatt. Az előfizetésnek köszönhetően nem fognak unatkozni ezalatt az idő alatt.
  • Jukki ajándékkártyák – az ilyen vásárlási utalványok lehetővé teszik a leendő anyának, hogy pontosan azt vásárolja meg magának vagy a babának, amire szükségük van. A sok gyönyörű kiegészítő közül való választás nagy öröm lehet.

Mindezeket az ötleteket születésnapi ajándékként is felhasználhatod, ha ez az ünnep a terhesség idejére esik.

Ajándék terhes nőknek – mit jobb nem vásárolni?

Amellett, hogy érdemes ajándékozni egy leendő anyának, vannak olyan dolgok is, amelyeket jobb elkerülni. A tökéletes ajándék nem okozhat kellemetlenséget vagy zavart. És bár a készítő általában jó szándékkal vezérelve ad, jobb, ha nem vesz olyan dolgokat, mint például:

Kismama ruhák – ahogy terhességen kívül sem érdemes ajándékba ruhát vásárolni, úgy ebben az időszakban sem ajánlott megtenni. Nehéz összeegyeztetni az ajándékot kapó hölgy ízlésével és méretével.

Kozmetikumok intim ápoláshoz – még a legközelebbi embereknek is kerülniük kell az ilyen ajándékokat. Ez egy túl messzire menő lépés az intimitás felé, és zavart okozhat.

Babának szóló dolgok – a terhesség a gyermekre való intenzív összpontosítás időszaka, ezért érdemes odafigyelni az anyára, és külön vásárolni neki valamit.

Fedezd fel a Jukki ajándékok erejét!

Kezdődjön az anyaság öröme már a terhesség alatt! Ez egy varázslatos időszak, amelyre az ajándékozni kívánt kismama bizonyára élete végéig emlékezni fog. Az ajándékod még szebbé és emlékezetesebbé teheti számára ezt az időt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük