Articles

Ajándék újszülöttnek – mit adjunk egy kisgyermeknek?

Sokan felteszik maguknak a kérdést: mit adjunk ajándékba egy babának? Ez nem meglepő, hiszen az ajándékozás egyfajta művészet. Régóta ismert, hogy nagyon nehéz valakinek az ízlését kielégíteni. Főleg, ha a legkisebbekről és szüleikről van szó. Az alábbiakban bemutatunk néhány inspirációt, amelyek reményeink szerint segítenek megtalálni a tökéletes és praktikus ajándékot, ha éppen babalátogatóba készülünk.

A babának ajándékot vásárolni önmagában öröm. A piacon fellelhető babaváró és újszülött termék portfólióban történő keresgélés biztosan bárkinek mosolyt csal az arcára, akár a praktikus, akár a kedves és vidám babaváró kategóriából válogatunk. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a baba részére szánt első ajándékok akkor a legjobbak, ha a szülők igényeit is figyelembe véve, nem a meglepetés, hanem inkább a szükségszerűség indexére koncentrálunk, hogy biztosan elkerülhessük a párhuzamos ajándékok lajstromát. Nos, mit vegyünk ajándékba egy babának?

Szuvenír ötletek egy baba részére – mire kell figyelni?

A gyermek életének első pillanatától kezdve célszerű gondoskodni arról, hogy megfelelő ingerekkel támogassuk a fejlődését. Nagyon fontos azonban, hogy az újszülöttnek ajándék apropójából vásárolt játékokat korához és jelenlegi képességeihez igazítsuk. Ha például túl bonyolult, színes és zajos dolgot választunk, akkor kiderülhet, hogy a gyermeket nem fogja érdekelni, vagy épp ingerült és fáradt lesz, amitől pedig az anyuka nem lesz túlzottan elragadtatva.

Ha ajándékötletet keresel egy baba számára, válassz olyan játékszert, amely vizuális, hallási és tapintási stimulációt biztosít számára a saját szintjén. Kreatív ajándék újszülöttnek kategóriában a legjobb, ha kikéred az adott üzlet véleményét a biztos ami, biztos oltalma alatt. A babaváró kis meglepetések táborában az anyukakedvenc klasszisok közé tartoznak a ruhák és a legfontosabb, könnyen használható kiegészítők is.

Ha pedig nem szeretsz ajándékot választani, és semmit sem tudsz a babakellékekről, mindig igazán szenzációs és hasznos elképzelés az ajándékutalvány. Egy ilyen szuvenír minden bizonnyal örömet okoz a szülőknek, akik ily módon azt preferálnak, ami számukra a legjobb döntés, ráadásul a kis bébi számára is szép és még inkább hasznos holminak bizonyul.

Egyedi ajándék újszülöttnek – 6 ötlet

Ha egy új családtagot vagy egy szívedhez közelálló ismerős babáját szeretnéd köszönteni a világrajövetele alkalmából, érdemes praktikus babaváró ajándékot választani számára. A gyermek születése remek alkalom az ünneplésre és az öröm kimutatására. Ez minden bizonnyal kedves gesztus lesz a szülei felé is. Milyen érdekes ajándékot választhatunk egy bébinek, ha babalátogatóba megyünk? Íme, 6 inspirációs tipp az anyának szánt szoptatós meglepetés mellé!

Játszószőnyegek

A játszószőnyeg tökéletes dekorációs kiegészítője a gyerekszobának és remek ajándékötlet. A puha és kényelmes kerek szőnyeg tökéletes a világ felfedezéséhez, játékhoz, kúszáshoz és szundikáláshoz, biztonságos és teljesen kényelmes játékot biztosít a padlón. Kifejezetten szükséges kiegészítő minden csecsemő számára, mert biztonságos játékhelyet garantál. A vastag és puha alap megvédi az ütésektől és az esetleges hidegtől a picit.

Körhinta a kiságyakhoz

Ha azon tűnődsz, hogy milyen ajándékot válassz egy kisbabának, tanácsos megfontolni egy körhinta beszerzését. A legkisebb babák még nem tudják megfogni a játékokat, így nagyobb örömük lesz azokból, amelyeket csak bámulhatnak. Egy ilyen holmi megkönnyíti az elalvást, és lehetővé teszi egy esti rituálé létrehozását, különösen, ha zenedobozzal van felszerelve. Az altatódal hangja olyan rutinná tud válni a gyermek agyában, amelyet kapásból az esti alvási szertartás jeleként azonosít.

Csecsemő úszásoktatási bérlet

Ez egy eredeti ajándékötlet, és nagyszerű módja annak, hogy támogassuk a gyermek fejlődését. Sok helyen kínálnak úszásoktatást babáknak. Érdemes megkeresni ezeket a lehetőségeket, és a szülők számára megfelelő időpontban használható bérletet vásárolni, hogy a baba már az első életévében úgy érezze magát, mint hal a vízben. Az úszás nagyszerű alternatíva az izmok erősítésére és az általános fejlődésre. Ki tudja, lehet, a poronty később, egy nagy napon úszó lesz, te pedig ennek kapcsán egy legenda és a siker atyja?

Minky takaró

Amióta ez a finom és kivételesen puha tapintású, a baba érzékeny bőréhez és az édesanyja kényelméhez igazított anyag megjelent a babatakarók repertoárjában, meghódította a szülők szívét. Nem is csoda, egy ilyen aranyos kiegészítőnek minden babakelengyében szerepelnie kell. Rendkívül puha, kivételesen kellemes tapintású és tökéletesen véd a hideg ellen.

Érzékszervi játékok

Az érzékszervi játékok számos előnnyel járnak a gyermek testi és szellemi fejlődése szempontjából. Minden érzékszervet stimulálnak, köszönhetően a különböző színeknek, formáknak, textúráknak és hangoknak. A játékgyártók hatalmas választékot kínálnak számunkra az ilyen típusú játékokból, amelyek közös jellemzője, hogy fejlesztik a kisgyermek koncentráló képességét és a kis kezek ügyességét.

Baba kéz- és lábnyomat-készítő szettek

Ez igazán egy életre szóló emlék! A lábak vagy kezek lenyomatára szolgáló különféle készletek lehetővé teszik, hogy rögzítsük méretüket és alakjukat, és később örök emlékként megőrízzhessük őket.

A legjobb újszülött ajándékok a Jukki!

  • Deluxe ajándékkészlet lányoknak – ez egy kedves és praktikus ajándékcsomag egy újszülött lány számára, amely kapásból 5 darab nélkülözhetetlen babakelengye terméket tartalmaz.
  • Delux ajándék szett fiúnak – ez egy praktikus és egyedi ajándék egy újszülött fiú számára, amely tetszeni fog a szüleinek, és vigaszt nyújt a gyermek számára is.
  • Deluxe univerzális ajándékkészlet – a Jukki választékában találsz fiú, lány vagy univerzális szetteket is. A termékek extra szép fehér kartondobozba vannak összecsomagolva, és készletben kevesebbet kell fizetned, mintha különálló darabonként vásárolnád meg őket.
  • Kontrasztos játékok – ha ajándékot keresel egy baba számára, érdemes figyelembe venni a kontrasztos játékok tematikáját is. Tökéletesen stimulálják egy kisgyermek látását, aki kezdetben nem tudja megkülönböztetni a visszafogott színeket, de a fekete, fehér és piros kontrasztos kombinációkat tisztán látja. Használatuk támogatja a gyermek vizuális és térbeli intelligenciájának fejlődését, ráadásul érdekes szórakozást nyújt a pici számára.

Ha nem tudjuk, hogy adott pillanatban mire van szüksége a gyereknek, és nem akarunk olyat adni neki, ami esetleg haszontalannak bizonyul, az ajándékkártya mindig jó megoldás lesz. Így elkerülhetjük az ajándékmásolással járó kellemetlenségeket is. Ez azért is jó megoldás, mert a gyermek születése alkalmával általában sok mindent kap, de egy idő után már speciálisabb dolgokra van szüksége, az aktuális fejlettségi szintjéhez igazodva. Ennek köszönhetően a szülők kiválaszthatják, hogy az adott pillanatban mi lesz a legmegfelelőbb számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük