Articles

Hogyan utazzunk biztonságosan kisgyermekkel?

Az első utazás a babával kihívást jelenthet, különösen, ha hosszadalmasabb útra, például nyaralásra készülünk. A kisbabával való autózás azonban mindennapos, ezért érdemes már születésekor felkészülni a baba szállítására – elvégre a kórházból általában minden újszülött kocsival megy haza. Ajánlott már erre az “újszülött szállítása autóban” első utazásra és természetesen minden továbbira megfelelő kiegészítőkkel felszerelkezni – már az út előtt begyűjteni a különböző utazásokhoz kapcsolódó alapvető és hasznos kellékek repertoárját. Így minden utazás igazi élmény lehet neked és a babának egyaránt.

Utazás babával – mit érdemes tudni?

Babával történő utazáshoz, fontos megjegyezni, hogy a biztonság az alap. Kulcsfontosságú a kisgyermek, a szülők és a velük utazók kényelme is. Autóban a gyerekek mindig autósülésben utaznak, és ez alól nincs kivétel. Ez a biztonság kiindulópontja. Érdemes olyan kényelmes holmikkal is előre felszerelkezni, amelyek komfortosabbá teszik az utat, illetve amik segítségével könnyebben telik az autós idő.

Mikortól utazhat a baba? Igazából már egy-két hónapos korától tudod magaddal vinni közelebbi régiókba, de ha tovább szeretnél lépni a nyaralás tematikában, nem árt megvárni, amíg a baba kicsit nagyobb lesz. Mindössze három hónap elteltével már kialakul az “otthon együtt” rutin, és közben a családtagok is teljesen megismerik egymást, innentől kezdve tulajdonképpen jöhet a következő szint, bár egy hosszú utazást csak a baba egy-két éves korától ajánlanánk. Érdemes úgy előre megtervezni az utat, hogy az minél kisebb mértékű megterhelést jelentsen a kisded számára. Ez lehet akár egy éjszaka vagy egy hosszabb szunyókálás időszaka, aminek köszönhetően a gyerek az egész utat, vagy legalább a nagy részét átalussza, ami minden bizonnyal könnyebb lesz neki és a szülőknek.

Utazás előtt – hogyan készülj fel rá?

Egy nyaralás már önmagában is kihívást jelent, az “újszülöttel utazni” projekt még nagyobb koncentrációt és figyelmet követel az előkészületekben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy babával inkább autóval kényelmes utazni. Bármikor megállhatunk egy pihenő helyen, kivehetjük a picit az ülésből, szívhatunk egy kis friss levegőt, beüzemelhetjük a babakocsit is hozzá, ha szükség van rá, illetve könnyen előkaphatjuk a kor szerint kalibrált, favorizált játékot is, például amikor a baba felébred. A lényeg, hogy egy ilyen út folyamán az egész család együtt tud maradni végig, és közben viszonylag könnyen tudjuk kontrollálni az utazás menetét.

Ha repülős kalandra vállalkozol, ne feledd, hogy a repülés babával témához kapcsolódó út se legyen túl hosszadalmas és fárasztó a gyermek és a környezet számára. Indulás előtt etesd meg a babát, és legyen kéznél minden, amire a babának szüksége lehet – nyugtató cumi, kedvenc játékok, kis víz és egy adag tejpor arra az esetre, ha etetni kell, stb. Érdemes észben tartani, hogy a szoptatás a repülőn nehézkes lehet az ülések közötti szűkös helyen, de ettől függetlenül, azért nem lehetetlen. A vonatozás abszolút komfortzónás utazási mód lehet, mert lehetővé teszi, hogy a babakocsi is velünk utazzon. Azért mégiscsak ez a baba biztonságos alvóhelye. Ha kell, a gyermeket a karodba is veheted, de ne feledd, hogy kisbaba miatt itt is fontos az út volumene. Külön tipp: játék kelleni fog.

11 fontos termék, amely megkönnyíti az utazás a babával projektet

Egy kisbabával utazni könnyebb és kényelmesebb lehet a gyermek és a szülők számára is, ha hasznos kiegészítőkkel szereljük fel magunkat. Mit vigyünk egy hosszabb útra? A gyermekeknek szánt kiegészítők és holmik gyártói segítenek. Minden évben új, kreatív ötletekkel lepnek meg minket, amelyekkel időt és sok felesleges idegeskedést takaríthatunk meg. Az alábbiakban bemutatjuk a legérdekesebb, utazás alkalmával hasznos kellékek áttekintését! Íme, az utazáshoz szükséges tartozékok listája:

 • Autósülés – minden autós utazás kötelező része, attól a pillanattól kezdve, hogy elhagyjátok a kórházat. Az autósülés kiválasztásakor ügyelj az általa nyújtott biztonságra és a baba kényelmére. A rendelkezésre álló biztonsági tesztek segítségével összehasonlíthatod az egyes modelleket, és kiválaszthatod a Nektek leginkább megfelelőt.
 • Izzadásgátló betét autósüléshez – a Jukki izzadásgátló betétje olyan innovatív megoldás, amely kivételes kényelmet és komfortot biztosít a kisgyermekkel való utazás során. Úgy tervezték, hogy folyamatos légáramlást biztosítson, hogy a baba ne izzadjon nagyon az autóút során, és maximális kényelmet nyújtson.
 • Takaró az autósüléshez lányoknak & Takaró az autóüléshez fiúknak – az autóülés takaró biztonságos utazást biztosít a kisgyermek számára. A hevederek lyukai stratégiai módon vannak elhelyezve, hogy a legtöbb típusú autóüléshez és hordozó eszközhöz illeszkedjen. Plüss autósülés takaró is kapható Jukki-nál.
 • Praktikus babakocsi táska – egy ilyen táska nélkülözhetetlen a séták és kirándulások alkalmával. Számos zsebbel és rekesszel rendelkezik ápolószerek, élelmiszerek vagy játékok számára.
 • Babakocsi betét – maximális kényelmet biztosít a babakocsiban tartózkodás idején, védi a baba érzékeny bőrét a szintetikus kocsiborítással való érintkezéstől.
 • Autóülés betétjeként használható textilpelenka – igazán Jolly Joker – többfunkciósan használható, abszolút kötelező termék.
 • Pamut védőtakaró és lepedő szett – biztonságérzetet ad, segít tisztán tartani a babakocsit, és meleg, széltől védett helyet teremt a kényelmes alváshoz kirándulás közben, minden időjárási helyzetben.
 • Érzékszervi játékok – játék, játék és játék – jól működnek a csecsemők számára, lefoglalja őket, és élvezetesebbé teszik a kirándulást. Mindenképpen azokat preferáld, amik korban illeszkednek a babád életkorához, és amiket otthon is használtok.
 • Cumisüvegek – lehetővé teszik a szoptatás és a cumisüvegből való etetés egyszerű kombinálását, így szükséges eszközök egy kisbabával tervezett nyaralás során.
 • Tápszeres tejtartály – olyan rekeszekkel ellátott tartály, amelybe a megfelelő mennyiségű port helyezik, amely minden körülmények között megkönnyíti a tej gyors és higiénikus elkészítését.
 • Nyugtató cumi – tanácsos magunkkal vinni egy tartalék készletet a favorizált cumiból, hogy ha elveszítenénk, ne kelljen azzal bajlódni, hogy hol vásároljuk meg.

Utazás babaval – ismerd meg Jukki-t a szülőkre gondolva!

Az első utazás a kicsivel mindig felejthetetlen élmény. Készüljetek együtt a nyaralásra, és élvezzétek az utazást! Ha eljön a nap, és szükség lesz a fenti ismeretekre, mindenképp vidd azokat magaddal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük