Articles

Téli ruhák babáknak – nézd meg a legszükségesebb dolgok listáját

Egy újszülöttnek vagy csecsemőnek szánt téli babakelengye összeállítása kihívást jelenthet a szülők számára. Hogyan lehet összeegyeztetni azt a vágyat, hogy megvédd a kisbaba érzékeny fizikumát a hidegtől, azzal a ténnyel, hogy bizony ezek az apróságok nagyon gyorsan nőnek?

A babakelengye elkészítésekor érdemes olyan ruhákat és kiegészítőket vásárolni, amelyek biztosítják a gyermek kényelmét, ugyanakkor gondosan megtervezni a méretek tematikáját, hogy a megvásárolt holmikat minél tovább használhassuk.

Mit vegyünk a késő őszi és téli időben világra jött kisbabáknak? Mik a legjobb és mik a leginkább praktikus babát szolgáló cuccok, amik hatékonyan védenek a hideg idő zimankójától? Mutatjuk a szükséges babatermékek repertoárját, és hogy hogyan állítsuk össze a téli babakelengye esszenciáját!

Kelengyelista téli babáknak – bundazsák kelleni fog!

Az újszülöttek számára összeállított téli babakelengye kissé eltérően néz ki a kora ősszel született babák és a nyáron vagy tavasszal világra jött kisdedek esetében. A téli szülés megköveteli, hogy az összes szükséges dolgot az első, vagyis legkisebb méretben készítsük elő az újszülött számára. Ne feledd, hogy az 56-os méret egy hónap után általában már kicsi. A kisbaba eleinte nagyon gyorsan nő! Ezért nem érdemes egy méretben teljes ruhakészletet vásárolni, bármilyen csábító is az ötlet, a baba ruhatárát ajánlott folyamatosan frissíteni igényei szerint. Az elején viszont mindenképpen ajánlott beruházni egy vastag overál modelljébe és a praktikusabb bundazsákok egy megfelelő alternatívájába. Különösen az utóbbi lesz hasznos hosszú ideig, és jó szolgálatot tesz majd a babakocsi által fémjelzett séták aspektusából.

Ha a baba tavasszal vagy nyáron születik, nem ajánljuk a téli babakelengye előre történő összeállítását. A szülők az érzelmi túlcsordulás és a promóciók csábító hatásainak hevében gyakran előre megvásárolják a télen szükséges ruharepertoárt, abban a reményben, hogy elkapják a megfelelő mérettartományt. Azonban sok a hiba lehetőség: egyrészt a kisbabák a saját tempójukban nőnek – egyesek gyorsabban, mások lassabban. Másrészt az évszakok egyre kevésbé kiszámíthatók. Előfordulhat, hogy a november még közel sem az overál kalibere. Nem utolsó sorban pedig, a baba tényleg gyorsan nő. Sokkal jobb, ha téli babakelengye kialakításában csak akkor gondolkodunk, amikor valóban szükségünk van rá, főleg, hogy egy overál vagy egy meleg bundazsák közel sem a legolcsóbb dolgok. Nekik köszönhetően még a téli séta is kellemes és kényelmes lesz a gyermek számára. Érdemes megjegyezni, hogy az overálnak bővebbnek kell lennie, hogy legyen hely közte és a többi ruharéteg között, lehetővé téve a baba szabad mozgását.

Téli ruhák babának – mi legyen a listán?

Téli babaruha vásárláskor könnyen engedhetsz a nyomásnak, és olyan dolgokat választhatsz, amelyek nem feltétlenül hasznosak egy újszülött számára. Tehát mit tanácsos figyelembe venni? Mindenekelőtt jó minőségű, légáteresztő anyagokból – például pamutból, bambuszból vagy gyapjúból – készült termékeket preferálj! Ez megakadályozza, hogy a baba izzadságban fürdőzzön, ha túl melegen van felöltöztetve. Tanácsos odafigyelni arra is, hogy milyen ruhatípusokat választunk. A baba kényelmére kell összpontosítani. Ha nadrágot visel, az pamutból készüljön, ne farmerből. Ha rugdalózóról vagy hosszú ujjú felsőről van szó, ügyeljünk arra, hogy a ruhán ne legyen olyan rögzítő elem, ami becsípheti a bőrét. Nagyon fontos a baba mozgásának kényelme. És hogy mi legyen a téli babakelengye kapcsán a listán? Íme:

Rövid és hosszú ujjú bodyk

A rövid vagy hosszú ujjú body vagy kombidressz pótolhatatlan eleme minden bébi ruhatárának, kijelenthetjük, hogy a csecsemő és kisgyermek öltöztetésének legfontosabb eleme. Hasonlít egy meghosszabbított pólóra, amelyet az ülepénél rögzítenek. Ennek köszönhetően nem csúszik fel, így a gyermeknek nagy kényelmet biztosít. Tökéletes rugdalózó alá.

Nadrágok és rugdalózók

A bodyk mellett a kisbaba gardróbjának legnépszerűbb részei.

Baba pamut hálóruhák

A baba pizsama minden baba számára elengedhetetlen és nélkülözhetetlen ruhadarab. Velük kapcsolatban a legfontosabb prioritás a legmagasabb szintű anyaghasználat és a maximális kényelem.

Vékony és vastagabb sapkák

A babák rendkívül érzékenyek az időjárási viszonyokra. Ezért olyan fontos, hogy maximális védelmet nyújtsunk nekik, többek között a hideg ellen. A puha, bőrkímélő, a külső hőmérséklethez igazodó újszülött sapka pótolhatatlan lesz.

Baba harisnyanadrág, zokni, kesztyű modellek

Optimálisan kell illeszkedniük, hogy ne szorítsák a babát, de nem eshetnek le.

Bundazsák vagy overál újszülöttnek

Télen a babakocsis sétákhoz szükségesek, védenek a kinti hideg ellen.

Téli ágynemű

A téli babakelengye összeállításakor ajánlott a vastag töltelékes ágynemű és a merinó gyapjú takaró kaliberére szavazni, mindkettő jó szolgálatot fog tenni a hideg, téli napokon.

Baba pólya

A pólya a téli babakelengye egyik alapeleme. Pótolhatatlan a kórházban, otthon vagy a babakocsiban.

Babakocsi hálózsák

Tökéletes az őszi és téli időszakra – meleg, bolyhos, puha, megvédi a gyermeket a hidegtől, széltől, hótól és esőtől.

A téli újszülöttek számára összeállított babakelengye a ruhákon kívül tartalmazzon védő arckrémet is, hogy megelőzhessük a hideg és a fagy által okozott irritációt a pici érzékeny bőrén. Jó minőségű eldobható pelenkák, nedves törlőkendők és egyéb Jukki-nál kapható babaápolási kellékek is szükségesek.

Téli babaruhák a Jukki-tól!

Ismerd meg a téli babakelengye összeállításhoz a Jukki inspirációit! Itt gyermekbarát anyagokból készült, jó minőségű ruhákat találsz, amelyek légáteresztőek és kényelmet biztosítanak. Ugyanakkor elsőre beleszeretsz a dizájnjukba is! Íme, a javaslataink, amelyeket feltétlenül bele kell foglalni a garnitúrába:

Mind a gyermek ágyneműknek, mind a ruháknak maximális kényelmet és komfortot kell biztosítaniuk. A Jukki javaslatai ezt maradéktalanul teljesítik is!

Állítsd össze az első Jukki babakelengyéd!

Érdemes észben tartani, hogy télen rétegesen ajánlott öltöztetni gyermekünket – először bodyt, majd harisnyanadrágot vagy rugdalózót, nadrágot, pulóvert, majd overált ajánlott ráadni. Persze ha melegebb van, akkor néhány réteget nyugodtan kihagyhatunk. Itt érdemes a józan észre hagyatkozni, és nem túlfűteni a babát, hanem az időjárási viszonyokhoz igazodva, a megfelelő rétegszámmal biztosítani az optimális kényelmét, amelyben a Jukki szíves-örömest áll a rendelkezésetekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük