Articles

Téli séták csecsemővel – nélkülözhetetlen baba kiegészítők

Télen a szülőknek még több kétségük van, mint általában, hogy hogyan öltöztessék fel a csecsemőt a sétákhoz. Eközben pedig nem is annyira a baba korának, hanem inkább a sétán való aktivitásának és az időjárási viszonyoknak van jelentősége. A csecsemő egy olyan pici gyermek, aki még nem jár, hanem csak fekszik vagy ül a babakocsiban, ezért nyilván jobban kell védeni a hideg ellen, ennek érdekében fontos, hogy az akár télen is használható újszülött baba holmik repertoárja lesz szükség, amelyek anyaga remekül ellenáll a zord meteorológiai viszonyoknak.

Téli séták csecsemővel – nélkülözhetetlen baba kiegészítők

Télen a szülőknek még több kétségük van, mint általában, hogy hogyan öltöztessék fel a csecsemőt a sétákhoz. Eközben pedig nem is annyira a baba korának, hanem inkább a sétán való aktivitásának és az időjárási viszonyoknak van jelentősége. A csecsemő egy olyan pici gyermek, aki még nem jár, hanem csak fekszik vagy ül a babakocsiban, ezért nyilván jobban kell védeni a hideg ellen, ennek érdekében fontos, hogy az akár télen is használható újszülött baba holmik repertoárja lesz szükség, amelyek anyaga remekül ellenáll a zord meteorológiai viszonyoknak.

Séta csecsemővel – a legfontosabb szabályok a baba védelmében

Érdemes emlékezni arra, hogy a séta rendkívül hasznos a baba számára, és persze neked is kizárólag csak előnyöket tartogat. Már az első pillanatoktól kezdve edzi a picit, és segít felvértezni az immunrendszerét. A meleg időszakban szinte azonnal kimehetsz a babával a szabadba. Télen kissé más a helyzet. A hideg levegő kellemetlen lehet a kicsi érzékeny bőrének, ezért érdemes fokozatosan hozzá szoktatni a kültéri hideghez. Mielőtt belevágnátok az első sétákba, ajánlott a gyermeket rövid idő-intervallumokra kitenni például a balkonra, a teraszra vagy akár a kertbe először néhány percre, majd naponta apránként növelve az időtartamot. A megfelelő, télen is használható, babáknak dedikált holmikkal a pici könnyebben alkalmazkodik, hiszen maximális védettséget élvez. Ezzel a szoktatási rutinnal már néhány nap után hosszabb sétára mehetsz a babával, ha szeretnél.

Szisztematikusan növeld a séták hosszát, legyenek könnyen emészthetők a baba és a mama számára egyaránt. A melegebb hónapokban akár az egész napot is a szabadban tölthetitek! A csecsemővel való sétára a legkényelmesebb természetesen babakocsival menni, amihez jó szolgálatot tesznek majd a meleg baba hálózsákok, és kiváló ötlet lehet egy újszülött takaró és még pluszban egy meleg, téli takaró, ami egy hirtelen jelentkező meteorológiai fordulat esetén nyújt majd megfelelő oltalmat. Az újszülött takaró nem csupán segít maximális hőkomfortban tartani a babát, de biztonságérzetet is ad neki és nyugodt alvást biztosít, ennek megfelelően használhatod a baba első alvó kellékeként is.

Érdemes memorizálni azt is, hogy bizony nem mindig tanácsos a babával sétálni. Ha fagy van, jobb, ha a legkisebbek otthon maradnak. Egy nagyobb baba enyhébb zimankóban körülbelül egy órát sétálhat. De ha a kicsi beteg, kerüljük el a kimenetelt. A hideg levegő, főleg ha a gyermeknek légúti fertőzésben szenved, ronthatja a közérzetét, és esetleg hozzájárulhat egyéb szövődmények kialakulásához is.

A séták ellenjavallata a szmog is, vagyis a szennyezett levegő. Ha tudod, hogy a környéketeken a levegő minősége rossz, jobb néhány napig otthon maradni, mint kitenni a babát a káros levegő kockázatának.

Használd ki a csecsemővel való sétát, mint egy saját magadnak szignált pillanatot. Ez egy kellemes, mindennapi tevékenységként fémjelzett önidő is lehet, amikor zenét, hangoskönyvet hallgatsz, vagy csak nyugodtan sétálsz. Ez, hidd el, jó hatással lesz rád is!

Hogyan öltöztessük fel a gyermeket a téli sétához? Télen is használható újszülött baba kellékek!

Amikor télen sétálni készülünk egy csecsemővel, fontos emlékezni arra, hogy a túlmelegedés ugyanolyan veszélyes, mint a kihűlés. A baba öltözékét a korához, aktivitásához, az időjárási viszonyokhoz és a külső hőmérséklethez kell igazítani.

A legfiatalabb kisdedeket, akik még nem mozognak önállóan, és akiknek termoregulációs rendszere még nem működik megfelelően, kell a legjobban védeni a hidegtől. Őket egész egyszerűen melegen fel kell öltöztetni, és figyelni kell rá, hogy az öltözék anyaga legyen 100 százalékosan kompatibilis a kültéri körülményekkel. Az önállóan járó gyermekeknek meleg babaruhák és kényelmes overálok segítségével célszerű átvészelni ezt az időszakot. Minden kisgyermeket „hagyma” módszer szerint érdemes felöltöztetni, emlékezve arra, hogy a hálózsák még egy további réteg.

Minden ruhának, hálózsáknak vagy overálnak légáteresztő anyagból kell készülnie. Itt érdemes megemlíteni a baba sapkák kategóriáját is. Olyan anyagból kell készülniük, amely elvezeti a nedvességet, hogy ne okozzanak túlmelegedést a csecsemő érzékeny kobakján sem.

Amikor téli sétára készülsz a babáddal, ne feledkezz meg magadról sem. Neked is melegen kell felöltöznöd! Gondoskodj egy hosszú, meleg kabátról, sapkáról és kesztyűről, valamint egy babakocsis kézmelegítő muffról, amely jelentősen javítja a téli séták kényelmét!

Milyen kiegészítők lehetnek hasznosak a baba számára a téli sétákhoz?

Amikor csecsemővel készülsz egy téli sétára, főleg olyan kényelmes kiegészítőket válassz, amelyek maximális komfortot biztosítanak mind a baba, mind a te számodra! Mondjuk legyen:

  • egy kétoldalas Savanna Fun babakocsi betét – a már ülő csecsemők számára a téli babakocsi betét nagyszerű módja annak, hogy megvédjük a kicsit a hidegtől. Ez egy újabb hatékony kellék, amely lehetővé teszi, hogy minden séta meleg és kellemes legyen.
  • egy Milky Way hordozó takaró – a meleg hordozó takaró hasznos lehet a téli séták során. Néhány kisgyermek számára, különösen azok számára, akik refluxban szenvednek, a mózeskosárban való fekvés nagy kellemetlenség. Ilyenkor nyújt jó szolgálatot a hordozó a babakocsi vázon, a hordozó takaróval felszerelve, ami biztonságos, meleg és kényelmes sétát garantál a baba számára.
  • egy babakocsi-kézmelegítő szőrmével – ez az, ami lehetővé teszi az anyának, apának és a gyermek gondozójának a kényelmes sétát a hűvösebb napokon. A muff, amelyet a babakocsi fogantyújához rögzítenek, lehetővé teszi a kezek elrejtését a séta során, és védi őket a hidegtől. Ez egy nagyon kényelmes megoldás. A muffok különböző színekben kaphatók, tökéletesen hozzáigazíthatók a hálózsák színéhez.
  • egy téli babahálózsák – remekül védi a gyermeket minden oldalról, biztosítva neki a maximális hőkomfortot a friss levegőn. Egy ilyen hálózsákban még a leghidegebb napokon is tökéletes védelmet élvez a baba. Ez a hálózsák biztonsági övnyílásokkal van ellátva, hogy nagyobb hordozókban és babakocsikban is rögzíthető legyen.

Ajándékozz téli kiegészítőkkel felszerelt JUKKI babacsomagot!

A téli kiegészítők tökéletes ajándékok lehetnek a babaváró bulikon és persze egyéb más alkalmak esetén is. Gondoskodj a baba maximális kényelméről a téli séták során, és a hideg miatt soha ne tedd tiltólistára ezt a napi rutint. Nincs rossz időjárás, és a napi séta a gyermek edzésének és fejlődésének az egyik legjobb módja, valamint a te jó közérzeted kulcsa is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük