Articles

Újszülöttnek pólya, kisgyermeknek nyugodt alvás

Az újszülött pólya nem csak a baba melegen tartásának egy megfelelő módja. Emellett biztonságérzetet és egészséges alvást is biztosít a gyermeknek. Egy ilyen pólyában a baba úgy érzi magát, mintha az édesanyja hasában lenne, ami megnyugvást és a szülőhöz való közelség érzését nyújtja számára. Az élet első pillanataitól fogva használható. A bepólyált baba könnyebben elalszik, és ráadásul nyugodtabban alszik. Érdemes felfedezni a JUKKI baba pólya kínálatát, melynek termékei érdemi know how-val támogatják a szuper szülőket.

Újszülött pólya – miért érdemes megvenni?

Az idősebb generációk anno nagyra értékelték a babák pólyázási metódusát, ami a csecsemő szoros beburkolását jelenti. A látszattal ellentétben az újszülöttek és csecsemők számára készült pólya alternatíváknak amellett, hogy melegítenek, bizony más funkciói is vannak, számos előnyt biztosít a babának alvás közben:

A pólya biztonságérzet nyújt – szorosan körülöleli a babát, ami hasonló érzést idéz elő, mint amit az anyaméhben tapasztalt. Ezáltal a baba biztonságban érzi magát.

A pólya nyugodt alvást biztosít – segít a babának nyugodtabban aludni. A vizsgálatok szerint a pólyázott babák általában kevesebbet sírnak és jobban alszanak.

Fontos, hogy a pólya stabilizál – hasznos a szoptatáskor, mert stabilan tartja a baba gerincét.

Csökkenti a Moro-reflexet – a pólya segíthet csökkenteni a Moro-reflex által kiváltott reakciókat. A Moro-reflex akkor aktiválódik, amikor a baba hirtelen és heves érzékszervi ingert észlel, például egy hangot vagy mozgást. A reflex hatására a baba karjai hirtelen széttárulnak, majd visszahúzódnak, ami a szabadon fekvő csecsemőt megütheti.

Mi a helyzet a hőkomforttal? Mi van, ha télen túl vékony, vagy esetleg nyáron izzadni fog miatta a baba? A modern pólyák ma már olyan anyagokból készülnek, amelyek maximálisan biztosítják a megfelelő hőszabályozást. Némelyikük még antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Az ilyen pólyák megfelelő légáteresztést biztosítanak, és melegben sem engedik a gyermek túlhevülését.

Érdemes azonban emlékezni arra, hogy a baba ruhák kaliberét a környezeti hőmérséklethez kell igazítani. Nyáron is nyugodtan pólyába tekerhetjük a babákat, csak figyeljünk a kicsit lazább öltözetre, amely állhat csupán a pelenkából is.

Az újszülött pólya a babaágy része, amely sok hónapon át kitart, és hűen szolgál. Némelyikük úgy van kialakítva, hogy amikor a gyermek megnő, takaróként is használható.

Babapólya – mi a funkciója?

Az újszülött pólya elsősorban a megfelelő hőmérsékletet biztosítja a babának az alváshoz. Hőszabályozást biztosító anyagokból készült, korlátozza az izzadást és megfelelő légáteresztő képességgel rendelkezik, ami rendkívül fontos az újszülöttek és a csecsemők számára, akikre a túlzott izzadás fokozottan veszélyes lehet.

A pólya korlátozza a baba mozgását alvás közben, beleértve a már említett Moro reflexet is. Ennek köszönhetően a baba nyugodtabban és tovább alszik, hiszen nem ébred fel a kontrolálatlan mozgások miatt. A baba szoros pólyázási metódusa csökkenti a szorongását. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ha egy baba hangosan sír, amikor már jóllakott, akkor valószínűleg külső ingerek akadályozzák meg abban, hogy nyugodtan aludjon.

A baba bebugyolálása, a környezet befolyásának csökkentése, valamint a baba édesanyja hasában töltött 9 hónapos fejlődési körülményeinek felidézése nyugalmat biztosít számára. A szülők néha meglepődnek azon, hogy egy pólya milyen csodákra képes az első hónapokban.

A pólya olyan gyermekek szülei számára abszolút kötelező termék, akiknél kólika tünetei tapasztalhatók. A szoros, meleg pólya csökkenti a kényelmetlenséget, nyugodt alvást és pihenést biztosít a babának.

A biztonság is fontos. A fiatal szülők néha félnek felemelni babájukat. Pólyát alkalmazva sokkal könnyebb! Mivel stabilizálja a kis tündi-bündi gerincét, így hordozni is egyszerűbb. A pólya pótolhatatlan egy jól megtervezett babakelengyében.

Újszülött pólya – ötletek a JUKKITÓL akár már 7 990 Ft-tól

A piacon különféle szövetekből készült pólyák kaphatók, például bambusz pólya, muszlin pólya vagy hagyományos pamut pólya. A bambusz pólya 100 százalékban természetes bambuszszálból készült. Olyan könnyű, mint a köd. Rugalmassága lehetővé teszi a baba bebugyolálását, korlátozva mozgását. Ez a textúra megvédi a kicsit a túlmelegedéstől, az UV-sugárzástól és a rovaroktól. A pamut pólyák, beleértve a muszlin alternatívákat is, kiváló hőszabályozást biztosítanak a forró napokon. Ez a két típus a hidegben viszont hatékonyan melegít. A JUKKI-nál különféle típusú pólyákat találsz, amelyek anyaga tanúsítottan gyermekbarát. Kivételesen szép kialakításúak – fiúknak és lányoknak egyaránt. Íme:

Pastel Pink- Csipkekötésű Bambusz Takaró – 10 690 Ft

A bambusztakaró a babacsomag egyik alapeleme. Tökéletes babakocsiba, autóülésbe és kiságyban való alváshoz. A takaró sok mosás után is megőrzi színét és puhaságát. Remekül nyúlik, ami lehetővé teszi, hogy a gyermeket bele bugyoláld. Csecsemőkori kólika esetén is hasznos lehet.

Újszülött pólya – Little Stars – 7 590 Ft

A Jukki trikószövet pólya a baba alapvető kellékei közé tartozik. Körülöleli a babát, és melegen és biztonságban tartja. Az élet első napjaitól kezdve nélkülözhetetlen, biztosítja, hogy a baba kényelmesen és biztonságban érezze magát.

A babapólya utazáshoz is kiváló. Az autósülésben való használat feltétele az övek megfelelő nyílásainak megléte. Ilyen az autósüléshez való hordozós takaró alternatívája, amely szintén pólyázási lehetőséggel szolgál. Természetesen elég meleg ahhoz, hogy a hidegebb napokon felmelegítse a babát. Egy ilyen pólya biztonságérzetet ad utazás közben.

Minden pólya többféle színben, dizájnban és textúrával kapható így a végső kivitel a saját igényekhez és prioritásokhoz igazítható. A legtöbb termék a teljes JUKKI portfólió részét képezi, így konzisztens dizájnnal gyönyörű, szabadon választott babakelengye állítható össze a kisdednek.

Tedd teljessé az első babakelengyét a JUKKI-val!

A pólya kiválasztásakor érdemes odafigyelni az anyagára és a kidolgozás minőségére. Ennek köszönhetően a baba maximális kényelmet élvezhet. Mélyebben fog aludni, és nem zavarja meg semmi sem az álmát. A pólya a fájdalmat is csökkenti. A babapólya tökéletes kiegészítője a baba első kelengyéjének és ajándékötletnek is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük